+385 (0)1 6646 450

Kontaktirajte nas svakodnevno

Otpadno željezo

MISLIMO EKOLOŠKI, MISLIMO EKOHOLD!

Otpadno željezo

Otkupljujemo i recikliramo otpadno željezo i ostale vrste otpadnog metala. Specijalizirani smo za otkup i recikliranje, nudimo uslugu u koju se možete pouzdati. Riješite se u najkraćem roku proizvodnog otpadnog željeza i ostalog metalnog otpada. Očekuje vas visoka kvaliteta usluge i konkurentne cijene. Učinkovitim upravljanjem vašim otpadom osiguravamo ekološke prednosti.

Željezo se ubraja među najkorištenije metale. Zahvaljujući relativno niskoj cijeni i pogodnim fizičkim svojstvima, neizostavan je materijal u različitim gospodarskim djelatnostima. Upotreba željeza datira još iz 4. tisućljeća pr. Kr. kada se upotrebljavalo meteoritsko željezo obzirom da nije zahtijevalo taljenje na visokim temperaturama.

Sirovo željezo se dobiva iz željeznih ruda preradbom u visokim pećima. Najčešće i najvažnije rude su hematit i magnetit. Tako dobiveno sirovo željezo se većim dijelom prerađuje u čelik. U prirodi se u pravilu rijetko pojavljuje u čistom stanju. Ima ga u sastavu Mjeseca, Sunca i drugih nebeskih tijela, na Zemlji je najrasprostranjeniji metal.

Željezo se ubraja u neobnovljive prirodne resurse, stoga je otpadno željezo vrlo vrijedna vrsta otpada. Važno je prikupljati otpadno željezo i reciklirati ga. Osim činjenice da je riječ o neobnovljivom prirodnom resursu te je ponovna upotreba od velike važnosti, bitno je napomenuti i da se recikliranjem željeza štedi 74% energije u odnosu na proizvodnju željeza iz rude. Osim toga, recikliranjem otpadnog željeza u odnosu na proizvodnju iz rude znatno je manja emisija štetnih plinova, štede se velike količine vode i smanjuje se onečišćenje voda.

Ovo su informacije koje bi svakome trebali otvoriti oči i podići svijest o značaju i potrebi recikliranja i pravilnog gospodarenja otpadom.

Otkupljujemo i recikliramo Sekundarne sirovine

Prijavite se za primanje newslettera!